REGULAMENTUL OFICIAL

pentru organizarea și desfășurarea evenimentului “Maraton NU Melanom – ediţia I”

01 – 31 mai 2021

SECŢIUNEA 1. DESPRE ORGANIZATORI și EVENIMENT

Evenimentul  “Maraton NU Melanom – ediţia I” este organizat de Asociatia Melanom Romania,   în parteneriat cu Asociatia Alert in Deva.

Evenimentul își propune  informarea si constientizarea asupra riscurilor de melanom in randul alergatorilor si a practicantilor de sport in aer liber, precum si promovarea alergării în aer liber și a unui stil de viaţa sănătos.

Regulamentul Oficial al evenimentului (denumit în continuare Regulament Oficial) este întocmit și va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.maratonNUmelanom.ro.

Prin participarea la acest eveniment, participanţii sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și ale legislaţiei în vigoare aplicabile.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA și ZONA DE DESFĂȘURARE A EVENIMENTULUI

2.1. Perioada și locul desfășurării evenimentului

Evenimentul se va desfășura “virtual” în perioada 01.- 31.05 2021, în intervalul orar în care este permisă de către autoritati deplasarea persoanelor, în locația aleasă de către fiecare participant la eveniment.

În toate locațiile unde participanții aleargă individual o cursa din cadrul evenimentului “Maraton NU Melanom – ediţia I” se vor respecta toate măsurile indicate de autorități privind prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 și se vor respecta toate normele de conduită în timpul deplasării (inclusiv regulile rutiere, acolo unde este cazul). 

SECȚIUNEA 3. CURSELE EVENIMENTULUI. CATEGORII.

3.1. Cursele din cadrul evenimentului

“Maraton NU Melanom – ediţia I” se adresează pasionaţilor de sport și mișcare în aer liber, a căror stare de sănătate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos. Cursele din cadrul evenimentului sunt deschise tuturor doritorilor, respectând condițiile impuse de organizator.

Evenimentul  va cuprinde următoarele curse distincte:

 • Maratonul – 42,2 km
 • Semimaraton – 21,1 km
 • Cursa 10 km
 • Cursa 5 km

3.2. Categorii de vârstă

3.2.1. Categoriile de vârstă pentru cursele: maraton, semimaraton, cursa 10km, cursa 5 km

Se pot inscrie toti cei care au implinit varsta de 18 ani la data inscrierii.

 

3.3. Trasee de cursă

Traseul de cursă va fi ales de fiecare participant înscris la cursa aleasă în locația pe care o dorește.

SECŢIUNEA 4. MECANISMUL EVENIMENTULUI

4.1. Eligibilitate

Acest eveniment se adresează adulților care vor alerga pe distanțele fiecărei curse la care participantul s-a înscris în funcție de vârsta și pregatirea acestora.

Participantul trebuie sa fi împlinit 18 ani pana la data de început a evenimentului și să fie apt din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. Înscriere

4.2.1

Înscrierile la evenimentul “Maraton NU Melanom – ediţia I”  încep în data de 15.04.2021 și sunt deschise până pe data de 15.05.2021. 

O persoana eligibilă conform articolului 4.1 se poate înscrie la una din probele evenimentului pe site-ul https://maratonNUmelanom.ro/ în limita numărului de locuri disponibile.

4.2.2 

Prin completarea formularului de înscriere în timpul înregistrării online fiecare participant:

– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la “Maraton NU Melanom – ediţia I”, precum şi regulamentul oficial al acestui eveniment;

– declară că este de acord cu prelucrarea imaginilor foto și video folosite în materialele de promovare ale evenimentului;

– declară pe propria răspundere că datele completate în formularul de înscriere sunt reale și că persoana este aptă fizic pentru a participa la cursa aleasă, potrivit condițiilor din prezentul Regulament.

– declară că odată făcută înscrierea, persoana respectivă va participa la cursa

4.2.3 

Nu este permisă înscrierea unei persoane la mai multe curse.

 

4.3. Taxa de înscriere

Taxa de înscriere este unică, 100 lei, pentru oricare dintre cursele evenimentului.

Taxa se va achita:

 • online, cu card, pe www.maratonNUmelanom.ro

Plata taxei de înscriere se face în momentul înscrierii online sau în maximum o zi lucrătoare de la data completării formularului online.

Pentru ca înscrierea să fie validă, plata online trebuie facută pană pe 25.05.2021. După această dată toate înscrierile nevalidate (pentru care nu s-a efectuat plata) vor fi anulate.

În caz de neparticipare, taxa de înscriere nu se returnează.

4.4.  Kit-ul de concurs

Conținut:

 • Număr concurs: se primește în format electronic
 • Diploma de finisher: se primește în format electronic
 • Medalie

Kit-ul de concurs va fi trimis fiecărui participant validat (înscris și cu taxa achitata) prin curier după încheierea evenimentului. Participanții înscriși vor fi informați prin email în legătură cu distribuirea kitului.

Transportul kitului este gratuit pentru destinațiile din România, pentru cele din afara țării va trebui suportată de concurent.

Kiturile vor fi expediate în perioada 30 mai – 15 iunie 2021.

4.5. Declaraţia pe propria răspundere

4.5.1. Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul este de acord că organizatorii sunt exonerați de orice răspundere în legătură cu orice pretenţii ale participanților și sau a succesorilor, de orice natură, pentru eventuale accidentari, boală, deces sau orice alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării cursei.

4.5.2. Prin completarea și trimiterea formularului de înscriere și acceptarea Regulamentului, participantul la eveniment declară pe propria răspundere, că în situaţia în care ar surveni pe parcursul desfășurării cursei la care s-a înscris evenimente ca cele descrise mai înainte, va suporta toate cheltuielile ocazionate de transportul către o unitate medicală specializată şi declară că renunţă la orice pretenţie în legătură cu un astfel de transport şi/sau tratament de urgenţă, întârzieri ori deficienţe în legătură cu acesta.

4.5.3. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii și autoritățile partenere nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării cursei.

4.5.4. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

4.5.5.  Prin completarea și semnarea declaraţiei online pe propria răspundere, participantul este obligat să cunoască și să respecte toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 în locația unde alege să alerge.

4.6. Condiții de participare la cursă

Un concurent validat trebuie să ia startul în cursa la care s-a înscris în perioada 01 – 31 mai 2021, în intervalul orar în care este premisă de către autorități deplasarea persoanelor,  în locația aleasă de către acesta.

Concurenţii vor participa la cursă folosind propriul echipament. Echipamentul de alergare trebuie să fie corespunzător condițiilor meteorologice de la ora de desfășurare a competiției (inclusiv încălţaminte adecvată) și decent (să respecte normele morale).

Concurenții trebuie să-și dozeze efortul în conformitate cu starea proprie de sanatate și pregatirea lor fizică la momentul cursei.

4.6.1. Înregistrarea datelor de cursa – rezultatelor

Instrucțiunile privind transmiterea rezultatelor se face urmând instrucțiunile primite în emailul de confirmare a înscrierii.

Poți alerga cu orice aplicație de urmărire a antrenamentelor (strava, polar, garmin etc.) iar după vei putea să îți trimiți rezultatele în link-ul trimis pe email.

Activitatea ta trebuie să fie efectuată și salvată într-o singură sesiune, fără pauză și repornire. Nu uita să oprești si să salvezi sesiunea de alergare atunci când atingi distanța dorită.

4.6.2. Descalificarea

Organizatorul are dreptul de a lua orice decizie pentru descalificarea unui participant dacă se consideră că acesta a avut vreun ajutor extern (bicicleta, trotineta, role, vehicul etc.) în parcurgerea distanței sau a înșelat în orice fel.

4.7. Stabilirea rezultatelor (clasamente)

4.7.1. Clasament 

Pe baza rezultatelor primite de la participanți, se vor întocmi clasamente open pentru fiecare cursă

 

4.8. Retragerea din cursa sau neprezentarea

In cazul retragerii din competiție sau neprezentării, rambursarea taxei nu este posibila.

4.9. Modificarea înscrierii

Modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) NU este posibilă.

SECȚIUNEA 5. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play și vor respecta următoarele reguli:

 • vor manifesta respect fata de trecătorii de pe traseul de alergare
 • vor alerga în locuri în care nu  vor periclita circulatia rutiera și se vor comporta cuviincios cu participantii la trafic, acolo unde este cazul
 • vor trimite către organizatori onest dovada alergării

SECȚIUNEA 6. DISPOZIȚII FINALE

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.